God helg

18.01.2019 - 5:12 pm // Hverdag

2019 kom litt bak på meg. Etter i eksamen i fjor visste jeg at jeg hadde nøyaktig én måned med fri fra forelesninger og skole, og jeg hadde planlagt å tilbringe tiden med å slappe av og forberede meg for et nytt semester. Jeg har en tendens til å kjøre meg selv i kjelleren når det er eksamensperiode, nettopp fordi at jeg vet at når jeg er ferdig så har jeg helt fri. Problemet denne gangen er at én måned tydeligvis ikke var nok. Jeg har aldri i mitt liv sovet så lenge hver natt som det jeg har gjort denne juleferien, og jeg er fortsatt sliten. Om det er fordi at fjorårets semester var ekstremt hardt og det krever litt ekstra ferie eller om det er fordi at det tar tid å komme inn i normale rytmer igjen vet jeg ikke. Normalt tar det et par dager og så er jeg back in business, men denne uken har altså vært ekstremt tung. Det blir godt med helg om et par timer!

Den største grunnen til at 2019 kom litt bak på meg er at vi har bestemt oss for å flytte. Vi bor nå midt i Oslo sentrum i en fantastisk leilighet som vi leier av SiO, og jeg liker å si at vi bor på toppen av Pilestredet. Vi har utsikt over typ hele Oslo og har en terrasse som nesten er større enn leiligheten vår. Vi flyttet inn 23. august 2016, en dato jeg aldri kommer til å glemme, men etter nå 2.5 år i den leiligheten er det på tide med noe større og ikke minst noe eget. Fordelen med at vi nå har bestemt oss for å flytte er at vi har tid til å finne den perfekte leiligheten. Vi har bestemt oss for å flytte til Drammen, et sted verken jeg eller samboeren har kjennskap til. Jeg tok toget dit i rushen i starten av januar for å se på en leilighet, og det gikk helt fint. Selvsagt blir det en tøffere hverdag for meg rent pendlermessig. I løpet av mine snart fem år jeg har bodd i Oslo har jeg gått eller syklet til skolen, og det er altså en mye bedre måte å pendle på enn å være avhengig av buss, t-bane eller tog.

Men vi kan ikke bo her for alltid, og vi kjenner begge at det å eie noe selv frister mer og mer for hver dag som går. I tillegg vil vi ha mellom 50 og 70 kvadratmeter, to soverom, større plass for oppbevaring samt større kjøkken. Derfor må vi ut av Oslo og det kjennes faktisk helt greit. Jeg gleder meg til å bo litt mer fredelig og ikke høre sirener minst ti ganger om dagen. Vi har vært på noen visninger, vært med i én budrunde som vi tapte og til helgen skal vi på enda flere visninger. Jeg tror ikke de vi skal se på til helgen er riktig for oss, men man vet jo aldri. Plutselig er vi de eneste som er med i budrunden eller så er leiligheten finere i virkeligheten enn på bildene. Vi har ikke noe hastverk med å flytte, så vi har altså tid vi kan bruke på å titte, eventuelt være med i flere budrunder uten å føle at verden går under om vi taper budrunden, og så kommer vi nok i mål til slutt. Jeg prøver å ikke la de negative tankene overstyre hva jeg føler, for jeg skal jo ikke legge skjul på at da vi tapte budrunden så tenkte jeg vi kommer jo aldri til å finne noe. 

Men vi kommer til å finne noe. Og når vi så sitter der med utsikt over elva i Drammen, egen parkeringsplass og vi kjenner på følelsen av å eie noe eget så kommer vi ikke til å angre eller tenke på budrundene vi tapte. I mellomtiden skal jeg nyte soloppgangene i Pilestredet litt ekstra, invitere til litt flere sushikvelder og nyte den siste tiden vi har igjen i Oslo. Hvem vet, kanskje vi flytter allerede i februar, og hvis ikke er sommer i Oslo noe for seg selv.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)