Første semester ferdig!

21.12.2018 - 11:47 pm // Studier

Noen må stoppe tiden, og denne gangen mener jeg det. Mitt siste innlegg var femte oktober (!) og jeg har helt ærlig ikke rukket å logge meg inn her etter det. Forrige innlegg handlet om hvorvidt jeg hadde hatt min siste skriftlige eksamen noen sinne, og i slutten av november hadde jeg muntlig eksamen i medisinsk bioinstrumentering og jeg kan trygt si at jeg aldri skal ta opp det faget igjen (hei intens jobbing gjennom semesteret! Jeg kommer tilbake med et innlegg om hvordan du skal gjøre det bra i det faget) og dermed tror jeg faktisk at det var min siste skriftlige eksamen på universitetet. Nå skal jeg aldri si aldri- det kan jo hende at det ene faget jeg tar til våren er såpass populært at de velger skriftlig eksamen og det kan jo hende jeg går videre med en doktorgrad, og dermed så kan det hende at jeg skal innom en skriftlig eksamen til før jeg legger det akademiske livet på hylla og går videre her i livet, men enn så lenge har jeg FRI, FERIE og jeg er FERDIG med skriflig eksamen!

Dette semesteret er kjent for å være det tyngste på medisinsk fysikk. Vi har hatt tre fag denne høsten- cellulær radiobiologi som har 19 forelesninger hvor hver forelesning har i snitt 55 powerpointsider (det vil altså si over tusen sider…), medisinsk bioinstrumentering som ikke er noe bedre i forhold til antall sider (og ikke minst antall elektriske apparater i bruk på et sykehus man skal kunne) og faget strålingsfysikk som jeg ikke skjønte bæret av før kvelden før eksamen. I år hadde de en veldig dårlig eksamensperiode med to dager mellom hver eksamen, mens i år fikk vi faktisk nesten en uke mellom hver eksamen. Det kaller jeg luksus, for fjoråret bød på tre eksamener på fem dager for min del, og dét skal jeg love deg at var hardt. Alle mine tre eksamener denne høsten var muntlige, og selv om jeg er et nervevrak uten like så er det veldig deilig at det hele er over på 30-60 minutter og at jeg får vite karakteren etter noen få dager. Jeg har derfor fått alle karakterene for dette semesteret og tar derfor juleferie med god samvittighet frem til 3. januar før det braker løs med jobb igjen. Skolen starter ikke før i midten av januar, så jeg tenker å nyte fridagene til det fulle frem til da. I kofferten denne juleferien har jeg pakket med meg fire bøker, og ingen av de inneholder ord som stråling og apoptose!

Nå skal det sies at dette semesteret uten tvil har vært det tyngste så langt i forhold til mengden pensum som skulle læres, og at jeg for første gangen siden jeg begynte på UiO har følt at det er nå det virkelig teller. Det har også vært en helt ny måte å lære pensum på; etter fire år med regning, kalkulator og Rottmann har det nå være tre fag med masse notater og pugging. Jeg tror jeg kan telle på én hånd antall regneoppgaver jeg har gjort denne høsten, og skal jeg være ærlig passer denne typen læring meg mye bedre. Ikke minst har fagene vært så utrolig spennende, og jeg har lest frivillig utenom planlagt studietid fordi jeg interesserer meg og ikke fordi jeg må. Jeg ELSKER å lære om stråling, hvordan det påvirker kroppen og ikke minst hvordan vi kan utnytte hvor genialt stråling faktisk er til å behandle (blant annet) kreftpasienter. Jeg har også hatt noen forelesere som jeg bare vil ta i hånda og be de følge med frem til målstreken i juni 2020, og jeg har vært på Rikshospitalet og sett på operasjonsstuer. Dette semesteret har rett og slett bydd på litt av vært, og jeg har elsket hvert sekund (nesten i hvert fall).

Jeg tenkte å legge ut tre innlegg i løpet av de neste ukene hvor jeg tar for meg hvert av fagene jeg har hatt denne høsten. Da kommer jeg til å skrive litt om hva de går ut på, hvordan jeg har lest og hva jeg har lært. Jeg kommer også til å si hva jeg synes om faget, så om du skulle ha interesse av å lese litt mer om hvordan medisinsk fysikk er på UiO så bør du klikke deg innom i løpet av de neste ukene! Enn så lenge skal jeg nyte vinglasset mitt, bla opp boka mi som jeg holder på med og nyte at det er ferie. Hvem vet, kanskje dette er siste julen jeg har med eksamener og jeg skal innrømme at juleferie når man er ferdig med alle eksamener er noe helt unikt ;-)

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)