Endelig helg

08.09.2018 - 2:47 pm // Hverdag

Lørdag! Jeg skulle egentlig blogge oftere og om mer fysikkrelaterte ting, som hvilke fag jeg tar denne høsten og hva en master i medisinsk fysikk egentlig går ut på, men så flyr tiden fra meg som vanlig og jeg prioriterer heller tid vekk fra skjermen når jeg ikke må. Men fra og med neste uke har jeg bestemt meg for litt hyppigere oppdateringer, med fokus på fysikk i første omgang. Jeg har nemlig ett fag denne høsten som går mer ut på sykdommer og er lagt opp som Dr. House (fra serien Dr. House om du ikke har sett den!) sine saker, hvor du gjennomgår symptomer og til slutt skal du finne ut om pasienten overlevde eller ikke. Selvsagt med en fysikers perspektiv, men likevel artig.

Men tilbake til hverdagen. September er for lengst i gang, og for meg er dette den fineste måneden i hele året. Jeg liker også mai, men da er det fullt opp med eksamen og du har hodet så vidt over vann, mens september fortsatt er litt rolig etter semesterstart, du har ikke eksamen i umiddelbar fremtid og fargene på trærne begynner sakte, men sikkert å skifte farge. Du kan også kjenne den første høstlufta og hverdagen er for lengst i gang, og for meg er det hverdagen som gjør meg lykkelig. Jeg liker også september fordi:

  • Jeg har bursdag! Bursdager var ikke som de en gang var, nå er fokuset liksom rettet litt mer utover. Jeg bruker jeg alltid tiden rundt 10. september på å reflektere litt mer. Hvordan står det til? Har jeg oppnådd det jeg ville før jeg fyller nok et år? Hva vil jeg oppnå før jeg har bursdag neste gang? Er jeg egentlig der jeg trodde jeg ville være i en alder av snart 24 år? (Svaret på dette er selvsagt nei, men så viser det seg at der jeg er nå er så uendelig mye bedre enn jeg så for meg da jeg var yngre). Men så er det ikke til å legge skjul på at jeg unner meg ting litt ekstra denne måneden, som en kaffe i hverdagen på vei til skolen eller en (eller to) bedre middager ute. Man blir eldre tross alt bare én gang i året, om man er så heldig.
  • Man begynner å rette fokuset hjemover og innover. Juni, juli og august var deilige måneder hvor vi var på farten stort sett hele tiden, og vi tilbrakte vel maks et par uker i leiligheten i Oslo på grunn av varmen. Det har vært et mareritt å bo i en betongblokk, men i takt med at gradestokken kryper nedover så koser jeg meg mer og mer her hjemme. Jeg elsker virkelig leiligheten vår og jeg elsker de kveldene hvor alt jeg gjør er å tenne lys, drikke te og lese en bok. Jeg elsker også at man begynner med en liten opprydding i saker og ting, legger vekk sommerkjoler og finner frem strikkegensere. September er måneden for å skifte fra sommer til vinter, om det så gjelder å hamstre inn matvarer for å lage deilige høstgryter eller finne frem varmere plagg.
  • September er, i år, måneden for å teste ut gode restauranter og være litt mer med venner. Jeg startet måneden med drinkkveld hjemme hos meg og så danset vi på et dansegulv til langt på natt (for første gangen på tre år for min del), og i dag skal vi ut å spise på Klosteret her i Oslo. Jeg gleder meg helt VILT for jeg har villet teste denne restauranten veldig lenge. I slutten av måneden skal jeg nok en gang spise smaksmenyen på Nodee som innebærer 7 retter, så september er med andre ord måneden for gode matopplevelser og tid med venner og familie.
  • Man tar tak i ting man har utsatt hele sommeren. For meg inkluderer det tannlegebesøk og optiker blant annet. Dessverre for meg inkluderer det også i år at flere tusenlapper flyr ut av vinduet fordi jeg skal bore flere hull og jeg måtte kjøpe nye briller da de jeg har er altfor svake i styrken. Jeg ser ikke engang tv-en når jeg har de på meg! Til gjengjeld har vi fått igjen penger fra Widerøe og SAS fordi de kansellerte det ene flyet vårt til Vardø i sommer og jeg fikk et par nye headset fra Apple fordi mine gamle Beats Solo røyk etter litt over ett år. Det skulle selvsagt bare mangle, men når alt ordner seg på én gang er det så deilig følelse.
  • Bryllup i Sverige! En i familien til samboeren min gifter seg og det blir en helg med feiring i Sverige. Det blir årets andre bryllup og jeg gleder meg til å feire de, men også selvsagt god mat og god drikke mens man inntar dansegulvet til langt på natt.

Og med det skal jeg lukke igjen Macen, drikke opp kaffen og etter hvert komme meg på trening før jeg skal ut å teste ut Oslos kanskje beste vinkart. Min opplevelse av Klosteret kommer selvsagt som et eget innlegg i løpet av september!

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)