Helg på sitt beste

18.08.2018 - 11:27 am // Hverdag

Jeg ligger i senga med totalt ti kilo ren kjærlighet ved siden av meg- én svart hund og én hvit hund. Klokken er litt over elleve og det virker ikke som at verken den ene eller den andre har planer om å stå opp i løpet av den nærmeste timen. Så lenge jeg har en kaffekopp som jevnt blir fylt opp med svart kaffe og snart Sex and the city på skjermen foran meg så kjenner jeg at jeg kan ligge her i mange, mange timer til.

Denne helgen har jeg to planer: gjøre meg klar til skolestart og fullføre sommerjobben min. Mandag klokken 13:15 har jeg min første forelesning i cellulær radiobiologi og jeg gleder meg! Jeg vet sånn halvveis hva faget går ut på, jeg har lest læringsmålene, men man vet jo aldri hvordan et fag er hvis man ikke har tatt det. I tillegg er det ny foreleser og hun har jeg ikke hatt i et fag tidligere, så jeg må si jeg gleder meg! Det skal bli deilig å fylle hjernen med ny kunnskap og ikke bare la dagene gå uten at jeg har lært noen verdens ting. Utenom det skal jeg fullføre en sommerjobb, kanskje rydde og vaske litt, sortere klesskapet og gjøre meg klar for høst. For noen er det kanskje en jobb, men for meg er det ren terapi. Følelsen av nyvasket leilighet og et klesskap fullt av tøy man faktisk bruker er kanskje det beste jeg vet.

Men utenom det? Ingenting! Kanskje skal jeg gå en lengre tur med en kaffekopp i høyrehånda og en hund i venstrehånda, gjennom Slottsparken og med samboeren ved siden av meg. Kanskje skal jeg kjøpe meg sushi take away og kanskje skal jeg åpne en flaske vin. Kanskje skal jeg sette meg på Kaffebrenneriet og jobbe i et par timer, mens det småregner utenfor. Jeg skal definitivt sitte i sofaen med ny LP-plate på spilleren og en kopp te i hånd. Jeg var ute i går, og så skal samboeren min ut i dag, og uken som var gikk det opp for meg én ting: jeg er min egen favorittperson. Jeg har hatt perioder hvor jeg har trivdes ekstremt godt i eget selskap, og jeg har hatt perioder hvor jeg ikke har trivdes så altfor godt alene. Men nå er jeg der jeg liker å være: jeg elsker å ha Haakon hjemme, men jeg elsker også når han lukker døra og jeg vet at jeg har noen timer helt alene til å tenne lys på badet, prøve 1-3 ansiktsmasker, se på YouTube-videoer jeg vet han ikke liker og kanskje drikke et glass rosé-cremant. Så det skal jeg i kveld, skru ned på tempoet og nyte.

For fra og med neste helg har vi planer stort sett hver helg frem til oktober. Det innebærer 2 x bursdag, ett bryllup og en weekendtur for samboeren sitt vedkommende. Jeg derimot skal ha en staycation med en av mine beste venninner i Oslo og planen er allerede lagt- det blir syv-retters middag på Nodee med drinker og vin, lunsj et eller annet nytt sted og en tur ut. Og jeg GLEDER meg, men jeg gleder meg enda mer til en rolig helg nå før det hele smeller i gang.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)