Hverdagsglimt

24.04.2018 - 8:32 am // Hverdagsglimt

Klokken er ti på syv, jeg har drukket min første kopp kaffe, sendt avgårde et intervju til jobben og i gang med dette innlegget. De siste ukene i februar var det et mareritt å stå opp tidlig. Da alarmen ringte klokken ti på halv syv var det som om kroppen ikke registrerte det. Til tider var jeg faktisk kvalm når jeg våknet. I dag spratt jeg opp. Og i går spratt jeg opp. Men når du faktisk våkner av sola selv om du har sovemaske og lystette gardiner så tidlig er det et tegn på én ting: våren er her.

Forrige uke var en god blanding av alt. Etter en helg stappfull av planer sovnet jeg forrige søndag klokken ni og våknet uthvilt litt over klokken seks mandag morgen. Når du gjør det òg starter uken med en god økt spinning kan den faktisk ikke bli bedre. Jeg fikk unna litt skolearbeid og en haug med jobb. Denne uken har jeg derfor fullt fokus på kvantefysikk og foredraget jeg skal holde i MNKOM og det føles fantastisk.

Forrige uke startet med sol, sykling til skolen og solbriller i ansiktet. Etter en lang dag med lesing synes jeg det er deilig å gå en tur etter middag bare for å tenke på noe helt annet enn Schrödingerlikningen og normerbare funksjoner. Når man våkner om natten og har drømt at man ikke er normerbar så vet man at hjernen jobber på spreng. Da er det, i hvert fall for meg, utrolig viktig å koble ut. Å gå i Oslo sentrum, se opp og se på de vakre bygningene er til tider ganske vakkert. Noe så enkelt som en gammel dør kan gjøre at jeg blir litt ekstra takknemlig for at dette faktisk er nabolaget mitt. En annen ting som hjelper er yoga, selv om jeg selvsagt ikke føler at jeg har tid til 75 minutter med nettopp det. Men jeg har lært at det er når du føler du ikke har tid at du faktisk bør ta deg tid.


Livet på Blindern er litt som å leve i en egen boble: du har alt du trenger der, i regi av SiO. Jeg er ikke fornøyd med alt de tilbyr og litt konkurranse hadde ikke vært dumt, men etter å ha gått fordi denne baren i typ flere år var det på tide å sjekke den ut. En kopp fylt med havregrøt, to ulike yoghurter, bær og jordbærsaus (og litt sjokobiter- kremt) kostet meg rundt førti kroner. Og jeg ble mett!

Om du følger meg på Instagram så vet du at jeg elsker TooGoodToGo. Et konsept hvor du kjøper restemat til ca 35 kroner per pose også henter du når butikkene stenger. Min favoritt så langt er Baker Hansen. Damen i kassa bare “vil du ha med smoothie?” “Eh, ja!” Vi fikk tre brød, rundstykker, to bagels med godt pålegg og kanelsnurrer. Vi kjøper som regel to poser om gangen! Du kan også få salat og andre småting.


Snakker om TooGoodToGo! Vi tok en gåtur i kveldssola, satte oss utenfor fontenen ved gamle regjeringsbygget og delte en kanelbolle etter at vi hadde vært på Normal og handlet nødvendige livsting til en billig krone. Normal i Oslo er altså så fantastisk. Jeg får for eksempel linsevæske til 1/3 prisen jeg ellers betaler, deodorant til 19 som egentlig pleier å koster nærmere 45, shampoo fra Tony & Guy jeg ikke finner noen andre steder og Essie-neglelakk til 75 kroner. Et lite tips fra meg!


Lørdag runda vi av bursdagen til samboeren min. Først spise vi sushi og drakk vin, og så kom kompisene hans på overraskelsesbesøk for å feire bursdagen hans. Jeg var usikker på om han ville bli overrasket, men når han trodde det var naboen som ringte på døra og det plutselig var kompisgjengen hans som stod på døra så ble han sjokkert! Jeg dro derimot ut med mine venner og vi var innom Torggata Botaniske og Misfornøyelsesbar. Kan anbefale førstnevnte og ville styrt unna sistnevnte.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)