French press

03.02.2016 - 7:44 pm // Tips & anbefalinger

bodumtips kopi

bodumtips-2 kopi

bodumtips-3kopi

bodumtips-4 kopi

bodumtips-5 kopi-Bodum French Press –

Jeg liker å tenke på meg selv som økonomisk, selv om det den siste måneden kanskje ikke har vært tilfelle. Jeg har egentlig en nulltoleranse for småkjøp som «en tyggis her, en kaffe der» for det blir brått en femhundrelapp i måneden! Da foretrekker jeg heller å legge pengene i for eksempel en flybillett eller rett inn på BSU-konto. Med det i bakhodet skal jeg definitivt skjerpe meg litt mer i februar, enn hva jeg gjorde i januar. Etter at jeg er ferdig med shopping i England, that is.

En utgiftspost som fort kan bli stor er, for de som drikker det, kaffe. Kaffe er i utgangspunktet ikke altfor billig, men å kjøpe en kaffe ute til 30 kroner titt og ofte- eller enda verre: femti kroner på Espresso House hvor til tider kaffen er ubrukelig, så blir det i hvert fall ikke billig. Jeg har sluttet å kjøpe kaffe fra steder jeg vet ikke klarer å gi god kaffe hver gang, og har kommet frem til et par steder jeg synes det er verdt å legge igjen litt penger, og da gjør jeg det også med god samvittighet.

Men så gjelder det å spare penger også, og det gjør man rett og slett i sitt eget hus. Legger du noen god lapper i en kaffemaskin får du fort en kaffekopp til under fem kroner, men ønsker du ikke det er presskanne et helt genialt alternativ. Faktisk er min favorittkaffe den som kommer fra en presskanne, med helmelk oppi. Får ikke en bedre start på dagen! Er du alene, liker å drikke kaffe når du leser eller rett og slett ikke drikker mer enn en kopp kaffe er denne her så genial. Jeg fikk den av kjæresten til bursdagen min i fjor, og jeg elsker den litt mer for hver dag som går. Ikke får jeg den perfekte koppen med kaffe, men den er jo også fin å se på.

Og helt til slutt: den perfekte kaffen får du ved å blande 1 kaffeskje med kaffe per desiliter vann. Varm opp kannen først med varmt vann (og hell ut igjen), hell oppi ønsket mengde kaffe og tilsett tilhørende mengde vann. Vent i fem minutter, press forsiktig ned og opp igjen. Når det har gått seks minutter presser du ned en siste gang, og voila- perfekt kaffe.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)