Litt om det å redde verden

04.09.2015 - 9:54 am // Outfit

secondhand kopi

secondhand2 kopiSkjorte og lommebok Calvin Klein | Klokke Micahael Kors | Bukse Bik Bok | Solbriller Ray-Ban

I følge mange forskere er temperaturen sett på verdensbasis er ferd med å stige. Is smelter på polene, og isbjørnene er faktisk på vei til og bli utryddet. Ting vi ikke kan se på nært hold, spesielt når vi har hatt en så kald sommer som i år. Men vi har hatt mer ekstremvær, noe som også er et tegn på at verden forandrer seg. Ekstremvær er en annen effekt av at klimaet er i forandring, på grunn av menneskeskapte utslipp, og det er kanskje det vi i Norge opplever mer av enn at det blir varmere.

Det er nok ikke mine shoppingvaner som gjør at verden blir verre, og jeg kan dessverre ikke redde verden alene. Men jeg vil tro at hvis alle hadde gjort litt hadde alt også blitt litt bedre. La være å kjøpe en ny kjole hver gang du skal på byen, prøv og ta kollektivtrafikken når den likevel går eller kanskje ta sykkelen fremfor bilen. Man trenger ikke fjorten ferier i året, kanskje man heller skal reise rundt i eget land fremfor å sette seg på et fly! Et annet godt tips er å handle brukt. Besøk nærmeste Fretex eller annen second hand butikk, trål eBay etter skjulte skatter og sjekk først om du finner ting brukt før du kjøper nytt. Mesteparten av hva jeg handler, har jeg det siste året kjøpt brukt. På Fretex i Oslo har jeg funnet jeans, gensere, årets høstjakke og skjorter. Ovenfor ser dere ett av kjøpene mine på Fretex Majorstuen: Calvin Klein-skjorte, til under 200 kroner. Strykejernet skulle kanskje vært fremme, men poenget er at skjorten ser helt ny ut! Hvorfor ska jeg da kjøpe helt ny, når den finnes brukt? I New York var jeg innom bruktbutikker, hvor jeg blant annet fant en helt ny Calvin Klein-lommebok i skinn til kun $20. Jeg rullerer på alle lommebøkene mine, men denne er en av favorittene. Så hendig og så fin! Og det beste? Jeg har spart godt over tusen kroner på å kjøpe dette brukt, også sparte jeg miljøet litt på veien ;-)

Fretex Majorstuen finner du i Kirkeveien 62, 0368, Oslo. Buffalo Exchange finner du flere steder i New York, men den jeg var på var Buffalo Exchange, 332 E. 11th St, New York, NY 10003.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)