4 retters

01.09.2015 - 9:45 am // Mat og drikke,Reise,Tips & anbefalinger

DSC_0645 kopi

DSC_0650 kopi

emerald2kopie

emerald6 kopi

emerald3 kopi

emerald kopi

emerald4 kopi

emerald5 kopi• Camera eats first! 

I går tok jeg med Haakon til Oba for å titte på bodene jeg falt for i fjor; damene med de hjemmestrikkede plaggene fremfor selgerne med fake fra topp til tå. Dessverre var det ikke like godt utvalg av nettopp det, men jeg fikk tak i en badematte i rosa (selvsagt) og jeg ble forelsket i en mann som satt og laget glassfigurer. Tror aldri jeg har møtt et mer fantastisk vesen, og jeg fikk snappet noen titalls bilder som jeg skal skrive et helt eget innlegg om, for han var fantastisk.

Men uansett. Vi endte opp med å spise en litt bedre middag i går, på en restaurant som het Emerald Garden i Oba. Vi fikk 4 retters middag for 100 TL per person, som tilsvarer 300 norske kroner. Skal love dere at det ble mye tips når prisen var såpass lav, og maten var såpass god! Vi satt der i overkant av to timer, fikk den ene retten etter den andre og to glass herlige vin. Hvitvinen kunne kanskje vært hakket mer tørr, mens rødvinen passet perfekt til biffmiddagen vi fikk servert. Jeg tok ikke bilder av alle rettene, men kan nevne at vi aller først fikk en sushibit som en starter, etterfulgt av to duck rolls som var frityrstekt og så en liten dessert av bringebær-/solbærsorbet. Og så kom hovedretten! Det hele ble avsluttet med Créme Brûlée som er hands down den beste jeg har smakt. Hardt lokk av sukker som var blitt brent, akkurat passe søt og konsistensen var helt perfekt. Jeg husker min første tur til Paris hvor jeg skulle spise nettopp dette, og hvor skuffet jeg ble! Det ble jeg i hvert fall ikke denne gangen ;-)

Det beste med hele kvelden var å sitte på en restaurant hvor det ikke var bråk, men heller en helt rolig atmosfære. Vi nøt maten og hverandre, og om du er i Tyrkia anbefaler jeg heller å bruke disse lirene istedenfor en halvgod middag til 50 lire!

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)