En uke på Andøya

13.03.2015 - 10:09 am // Fysikk

DSC_0301 kopi

DSC_0402 kopi

DSC_0328 kopiNå er det vel ikke strengt tatt én uke jeg har tilbrakt oppe i nord, men søndag til fredag kan i mine øyne gå under definisjonen én uke, i hvert fall når jeg dro altfor tidlig søndag morgen og kommer hjem sent fredag kveld. Uansett! Tiden har gått så hurtig, samtidig som den har stått helt stille. Det er så merkelig når sånt skjer, men jeg har telt dagene til jeg er tilbake i Oslo igjen i det fine vårværet for her oppe har det virkelig vært vinter og storm om hverandre. Jeg har aldri opplevd å stå stille og bli dratt avgårde med vinden, men det gjorde jeg altså her. Jeg har også fått sett nordlyset i to minutter, eller Aurora Borealis om du vil, og dét var vakkert. Jeg snakket på telefonen med H, men endte opp med å legge opp uten og egentlig legge merke til det fordi det var en så sinnsyk følelse.

Men det var jo ikke derfor jeg ble med på denne turen; hovedgrunnen var at vi var en gjeng med studenter som skulle arbeide sammen om å launche en rakett som vi skulle skyte opp. Planen var at den skulle skytes opp på torsdag, men da var det meldt storm slik at det ble forskøvet med én hel dag! Det hadde visst aldri skjedd før, men alle gruppene ble ferdige med sine arbeidsoppgaver og raketten gikk opp i lufta uten problemer. Jeg kom på experiment group hvor jobben vår var å lage to sensorer som skulle inn i payloaden. Vi måtte også sørge for at data fra sensoren når raketten var i lufta ble tatt opp, og i etterkant arbeidet vi med stoffet hver eneste gruppe. Noen arbeidet med data som for eksempel handlet om trykk, mens vi arbeidet med data som handlet om spinningen til raketten.

andoya

andoya2

andoya3

andoya4

Det har vært lange dager her oppe, hvor frokosten har vært fra syv til åtte, og så har vi vært på Andøya Space Center fra ni til ni på kvelden. Det vil si dager på tolv timer, om ikke mer. Og det har tatt på. Jeg har midtveiseksamen om litt over én uke og da det ikke har vært aktuelt med å sette seg ned for å gjøre matte eller fysikk når vi har kommet hjem på kvelden, merker jeg at jeg er rimelig stressa og klar for å komme hjem igjen nå. Nå gjelder det bare å holde ut til eksamen er ferdig, så kan jeg ta meg litt fri. Det har vært deilig å være her oppe, men skal innrømme at jeg har savnet senga mi og ikke minst menneskene som jeg til daglig er sammen med. For og ikke snakket om været!! Jeg har heldigvis så snille venner som sender Snapchats av hvor deilig været i Oslo er, med sol, parkliv og vårvær, mens jeg har stått i nord og bokstavelig talt blitt blåst bakover. Men hey, hvor mange kan si di har vært med på å skyte opp en rakett andre semesteret på fysikkstudiet? ;-)

Om det skulle være interessant kunne jeg lagt ut litt mer detaljert info om hva vi har gjort her oppe, men jeg synes dette er en kort, og grei oppsummering. Det har vært mye dette skal dere gjøre, og slik gjør dere det, men hva kan man forvente? Vi har også vært sammen med en haug med Canadere, som har vært ekstremt koselig! Nesten så jeg vurderer utveksling til Canada istedenfor New York, men jeg tror nok fortsatt at jeg ender opp et halvt år i USA om en liten stund.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)