If it’s not right, then don’t

29.01.2015 - 7:43 pm // Personlig

IMG_6878 kopi^^^Trofaste hjelpemidler gjennom seks år: en MacBook, en notatblokk og ikke minst Nikon-kameraet mitt! 

Å skulle si opp en jobb man egentlig sårt trenger fordi at det ikke går opp i regnskapet tidsmessig, fordi man ikke trives eller fordi man rett og slett ikke har lyst på akkurat den jobben skal jeg love deg at kan være en beslutning som kan virke umulig å ta. Pengene trenger man jo alltids, spesielt som student, men noen ganger er man nødt til å sette seg selv først. Trives jeg i denne jobben? Gir den meg noe, annet enn penger? Gleder jeg meg til å gå på jobb? Eller gruer jeg meg til å gå på jobb? Men når beslutningen er tatt, og man faktisk innser at det var det riktige, skal jeg love deg at du har det bra med deg selv. Og da har ikke de pengene en verdens ting å si i lengden.

Istedenfor setter jeg ekstra stor pris på jobben jeg elsker, som freelancejournalist. Tenkte på det i stad mens jeg kjørte til et oppdrag jeg hadde i dag tidlig. Jeg hadde blå kjole på, hadde sovet i over åtte timer, sangen I need my girl ble spilt på høyttalern i bilen og jeg satt bare å smilte. Tenk at jeg er så heldig at jeg har en jobb som jeg rett og slett elsker! En jobb, som jeg 90 % av tiden tenker at jeg er verdens heldigste som har. En jobb hvor jeg får intervjue en haug med mennesker, som har hver sin historie. Enkelte treffer meg midt i hjertet, og jeg blir glad av at jeg kan få oppleve så mange unike, spesielle og til tider ekstremt hyggelige mennesker. Mennesker som vokste opp i Sør-Afrika, mennesker som forteller om andre verdenskrig eller mennesker som har et livsmotto som går rett hjem. Mennesker som setter et spor, selv om det bare er et lite intervju, men også mennesker som du har lyst til å kaste telefonen i veggen fordi at de er så frekke.

Jeg lærer noe hver gang jeg jobber føler jeg, og jeg tenker ikke engang at det er arbeid (med mindre jeg må ringe i flere timer fordi at alle sier nei). I tillegg kan jeg sitte nøyaktig hvor jeg vil når jeg skal skrive ferdig artikkelen eller intervjuet, om det er så under dyna eller på en kafé. Jeg har også en fleksibilitet til å legge arbeidstidene til når det måtte passe meg, slik at det går opp i opp med skolen. Jeg kan også sitte med et glass cola i venstrehånda, bestemor sine strikkasokker på bena og musikk på høyttalern mens jeg faktisk jobber. Dét er det ikke mange som kan. Og nå, i mars 2015, har jeg faktisk hatt jobben i seks år. Seks hele år, enda jeg bare er 20 år. Enda flere skal det bli, og jeg er evig takknemlig for at jeg liker jobben min. For at jeg faktisk elsker den. 

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)