Åpenbaring på toppen av fysikkbygget

06.11.2014 - 12:31 pm // Fysikk

Denne høsten har vært pisse hard. Fysikkstudiene har ikke vært som jeg hadde håpet på, og jeg har fått døra slengt i trynet flere ganger. Blant annet har vi ikke noen fag som inneholder fysikk (med unntak av noen få ligninger i ny og ne), det er et stooort fokus på programmering (som jeg ikke forstår noen ting av) og jeg har til tider hatt litt vanskeligheter med og forstå hvorfor jeg studerer dette, og hvorfor det er lagt opp sånn. Innerst inne så forstår jeg jo det selvsagt, man er nødt til å ha grunnkunnskapene inne, for fysikk handler mye om matematikk. Jeg har flere ganger blitt fortalt at matematikk er fysikkens språk, så jeg holder ut. Så godt jeg kan. Men jeg skal være ærlig og si at jeg har tvilt på valget mitt hver eneste dag. Jeg har tenkt på om jeg skal flytte til København neste år og studere business, jeg har tenkt på å ta opp fag for å komme inn på medisin, og jeg har tenkt på å studere journalistikk. Jeg har til tider tenkt at fysikk er det riktige, men jeg har enda flere ganger tenkt at fysikk suger. 

MEN, og her kommer et stort, gigantisk men. Denne uken har vi en obligatorisk innlevering i MAT-INF, som er spesielt tilpasset FAM-elever. Oppgaven går ut på å programmere mye, som handler om jordas posisjon og en komet, og selv om det var en stor oppgave, var det morsomt. Og det hele toppet seg i over i går når vi stod en liten gjeng på taket til fysikkbygningen hvor det var stjerneklart og vi fikk muligheten til å se i et teleskop på månen. Jeg ble helt amazed, og det tok altså nøyaktig 3 måneder fra jeg startet på Universitetet i Oslo til jeg fikk en godfølelse om at dette er rett. Akkurat der, på toppen av en liten bygning i Oslo, kunne jeg altså se månen og til og med detaljer som ulike kratere. Det var helt sinnsykt stort, og jeg fikk til og med tatt et bilde med iPhonen (!!) igjennom teleskopet. Jeg mener, hvor kult er ikke dette her?!

moon

Og med det som en erfaring, opprettet jeg i dag en kategori som heter “Fysikk, astronomi og meteorologi” som er nettopp studieretningen min. Jeg vet enda ikke om dette faktisk er den rette studieretningen for meg, men med opplevelsen i over i går er tvilen skjøvet litt bort og jeg er gira på enda et semester som faktisk har en del fysikk.

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)