Utrygg i egen by

03.08.2014 - 5:28 pm // Personlig

20110711-054556.jpg
I går dro jeg til Oslo etter at jeg hadde jobbet, fordi det var min siste ordentlige frikveld på godt over ti måneder. Tenkte jeg skulle feire at sommeren snart er over og at høsten snart er på vei (hurra!), og dro derfor ut med Romina og Ylva. Her fikk jeg bare bevist for meg selv nok en gang at jeg ikke bør røre alkohol, ikke fordi at jeg gjør så ekstremt mye dumt, men jeg gjør så mye rart! Ting som rett og slett går ut på at jeg driter meg ut, og kanskje tar en telefon for mye når man er på vei hjem fra byen. Sånt er IKKE kult, og det er heller IKKE kult å føle seg utrygg i sin egen by. Jeg trodde faktisk at jeg og Oslo hadde kommet til det punktet hvor vi hadde godtatt hverandre, og at jeg faktisk begynte å like Oslo, men pardon my french: fy steike for noen ekle menn som befinner seg på Oslos utesteder, offentlig transport og på gata. Jeg synes ikke det er greit at man skal måtte fremstille seg som et halvsurt lesbisk par for å ikke bli plaga på veien hjem fra byen, eller gutter som ikke vet hvor hendene skal være når man er på dansegulvet. Jeg synes ikke det er greit at kvinner blir sett på som objekter og at menn kan gjøre hva faen de vil, bare fordi.

88 % av de jeg møter ute klarer ikke å oppføre seg så fort de lukter alkohol, og jeg blir så ekstremt irritert. Hva er poenget med det? Hvor får det deg hen? Neste gang jeg skal ut på byen, som blir om minst et halvt år, skal jeg søren meg ha på kjeledress og et luftgevær under armen. Kanskje de idiotene av et mannfolk da klarer å ta hintet. Men det er likevel ikke det som burde være tiltaket. Menn skal generelt forstå at de ikke kan oppføre seg som bavianer på prøveløslatelse for første gang på 10 år, og skal man faktisk greie å få med seg noen hjem (som sikkert er målet til flesteparten av de som drar ut) er man nødt til å skjerpe seg. For hvert steg dere tar fremover på dagen, går dere minst 14 tilbake hver gang dere dra ut på byen. Jeg blir flau, irritert og fly forbanna. Jeg har vært ute i noen land nå, og jeg kan jo for eksempel nevne forskjellen på Danmark og Norge, eller England og Norge. Motbydelig oppførsel jeg har sett eller opplevd i utlandet har faktisk kommet fra nordmenn (!!!), og det synes jeg er så spesielt. Ellers føler jeg meg faktisk tryggere i utlandet, når jeg er ute, og det er rart. Hvorfor skal man føle seg tryggere i et land man ikke snakker språket 100 %, ikke kjenner til kulturen og rett og slett er en utlending? Det er ikke riktig.

Og nei, det er ikke fordi at jeg gikk utfordrende kledd eller fordi at jeg var så drita full, men det er fordi at menn i Norge generelt ofte ikke eier respekt for det motsatte kjønn. Jeg fatter ikke at vi i et land som Norge, hvor likestillingen har kommet så langt, skal gå så lang tilbake så fort klokken slår tolv, musikken blir skrudd på og alkoholen kommer på bordet. Menn, jeg hater dere og se for helvete å vokse opp!!!

2 kommentarer to “Utrygg i egen by”

  1. werothehero:

    Det er derfor jeg alltid drar med gode kompiser eller kjæresten min. Da har jeg alltid noen som er respekterte flotte menn som passer på meg. Jeg tror Lillestrøm er verre enn Oslo. På Martins finnes det jenter fra 16 års alderen til ekle menn opp mot 50, der alle er ekle og respektløse. Har bare vært der to dager hvor jeg gikk ut etter 20 min.

  2. Martine Ruud:

    Weronika: jeg dro kanskje alle under én kam, for det er ganske mange alright folk også, kommer vel litt an på hvor man velger å tilbringe fredagskvelden sin på ;) Men synes generelt at folk i Norge har en del å lære om respekt av andre mennesker!

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)