Sunday Brunch at Hakkasan

30.03.2014 - 4:52 pm // Mat og drikke,Tips & anbefalinger

Hakkasan har to restauranter i London: i Hanway Place og Mayfair. Stine og jeg spiste på førstnevnte når vi var der for en uke siden, og jeg angrer ikke. Hakkasan er litt vanskelig å finne frem til, så med mindre du vet hvor du skal eller bokstavelig faller ned i restauranten (for det var mange trapper ned) kommer du aldri til å finne frem. Et par forberedelser er du nødt til å gjøre før du setter dine ben i restauranten, og det er nummer én å besille bord og nummer to å finne adressen.

Hakkasan var fantastisk, det var fancy og det var dritdyrt. Men liker du god mat, fantastisk stemning, flere kelnere som fokuserer på deg og konstant påfyll av champagne bør du uten tvil ta turen. En liten nb du bør merke deg er at drinkene kommer og champagnen tar aldri slutt, så mest sannsynlig vil du ende opp godt brisen på en søndag klokken 4 pm. Eller som meg; drita full. 

Men før jeg mister all verdighet kan vi jo ta det fra begynnelsen:

IMG_0358 kopi

IMG_0355 kopi

IMG_0356 kopi

IMG_0357 kopi

Søndagslunsjen, eller Dim Sum Sunday, finner du i den her rosa boken. Du vil ikke få utdelt den når du setter deg ned, så du må enkelt og greit spørre om du ikke kan få den. Null stress, og to sekunder senere har du herligheten liggende foran deg. I denne rosa boken finner du en enkel oversikt over hva du kan få. Du kan velge mellom en som inneholder champagne, eller ikke. Prisforskjellen var på rundt 100 kroner. Det er mye som er forhåndsbestemt (takk Gud), men en del velger du også selv. Som for eksempel drinker. Her bør du være obs, og hvorfor kan du lese litt lengre ned.

IMG_0325 kopi

IMG_0326 kopi

IMG_0327 kopi

IMG_0328 kopi

Selve lunsjen blir sparket av med en drink, som kommer i et stort, rundt glass (nb, hold godt!)! Fleur de Coco: coconut water, raspberry, Belvedere vodka, Akashi-Tai sake. Denne var skikkelig god, og blomsten oppi glasset satte prikken over i’en.

IMG_0331 kopi

Første retten som kom seilende var Crispy Duck Salad, og anden var perfeksjon i ypperste klasse. Kjøttet smeltet på tungen, og smakte rett og slett himmelsk!

IMG_0337 kopi

Og før neste rett fikk du servert litt rosa champagne. Smaken var så som så.

IMG_0333 kopi

Og så kom de med en trebeholder med lokk, som inneholdt… dumplings! Her kan jeg blant annet nevne scallop shumai og har gau, og dypper du de i sausen du får utdelt skal jeg love deg at du liker det.

IMG_0336 kopi

IMG_0335 kopi
Min favoritt var den mørkeste: ekstremt sterk, og ekstremt god. Disse sausene brukte du videre til alle resterende retter.

IMG_0342 kopi

IMG_0343 kopi

IMG_0344 kopi

IMG_0345 kopi

Og så kan du jo gjette hva som kommer etterpå: mer mat! Dette var uten tvil min favorittrett, og nå fikk vi servert Crispy seafood roll, Baked venison puff, Crispy smoked duck, pumpkin puff og Fried golden lobster roll. Den beste opplevelsen med hele lunsjen er de trekantgreiene du ser til venstre i bildet: de smakte søtt, salt, surt og himmelsk; alt på én gang.

IMG_0346 kopi

Etter og ha fått i oss disse fantastiske små rettene skålte vi litt i champagne, og denne gangen smakte det litt bedre.

IMG_0348 kopi

IMG_0349 kopi

Her ble vi servert salt and pepper squid, som i mine øyne var – tro det eller ei – fantastisk.

IMG_0352 kopi


IMG_0353 kopi

Hovedretten vi fikk servert denne søndagen var Stir-fry black pepper rib eye beef with merlot. Jeg tar det forresten tilbake, det angående andekjøttet, for dette kjøttet er det beste jeg har smakt i hele mitt liv. Det smeltet før du fikk plassert det på tungen, og smakskombinasjonen var bare uslåelig. Eneste negative var at det ikke var mer! Men det var kanskje godt, for nå nærmet vi oss mette.

IMG_0347 kopi

Men fortvil ikke: litt mer champagne gjør deg klar for neste rett, og denne gangen skal jeg love deg at den smaker enda bedre. Nesten så det smaker godt.

IMG_0359 kopi

IMG_0360 kopi

IMG_0361 kopi

Et av søndagens høydepunkt var uten tvil desserten. Selv om du tror du ikke orker mer, så gjør du det. Smaken er så frisk og totalt forskjellig fra de tidligere rettene, og det er som at du har blitt født på ny. Dette var Lemon Pot med lemon curd, meringue og crumble. Mhmmmmm! Isen smeltet på tungen, og den friske sitronsmaken satte en perfekt finish for måltidet.

IMG_0362 kopi

IMG_0364 kopi

IMG_0365 kopi

Når det gjaldt den siste drinken man kunne velge, endte vi opp med denne her, nettopp fordi at den ble anbefalt: Basilcello. Den inneholdt cucumber, basil, Berkeley Square gin, lemon, elderflower, ginger og lychee. Fancy? Ja. Godt? NEI. Jeg sier bare styr unna, for dette smakte som kattepiss og saltsyre. Likevel presterte jeg og få ned en god del… *kremt* Heldigvis skylte jeg det ned med enda litt mer champagne (og nå var champagnen plutselig fantastisk god!) og litt fra den første drinken vår.

IMG_0332 kopi

Vi var ferdig sånn cirka 2 timer og ett kvarter etterpå, og vi gikk sjanglende ut i gaten, 70 pund fattigere hver av oss og en altfor mett mage. Prisen er litt stiv, men du betaler for hele opplegget. Jeg tenker tilbake titt og ofte og sitter og smiler over de fantastiske rettene, og det faktum at vi bare satt der og skålte. Og tenkte at livet var ganske så fantastisk. Vi prøvde å gå rundt etter lunsjen, men vi (jeg) var rett og slett litt for påvirket av alkoholen. Det ble to timer med søvn før vi stakk ut igjen og hadde til vår overraskelse en ganske morsom utekveld hvor vi blant annet møtte tre morsomme dansker og fire guttær fra Fredrikstad. En veldig, veldig, veldig vellykket søndag med andre ord som jeg garantert kommer til å gjøre igjen og igjen og igjen!

Legg igjen en kommentar
(Alle kommentarer må godkjennes.)